02 d’abril 2009

SOPHIE CALLE

Recordo fa anys, en una exposició, em vaig enfrontar per primer cop a l’obra de Sophie Calle i em vaig quedar sorprés. El treball en qüestió recollia una sèrie de fotografies on es mostraven objectes personals (roba, complements, llibres, etc) de clients d'un hotel. Al llegir el text que acompanyava les fotografies, Sophie explicava que havia entrat a treballar a un hotel per a tenir accés als objectes personals dels clients i, mitjançant aquests, fer un retrat indirecte.

L’obra de Sophie Calle sempre ha flirtejat amb aquest voyeurisme, però també amb l’exhibicionisme, tal com podreu veure (si teniu temps) en el vídeo que us proposo (Link extret de la fantàstica pàgina Ubuweb). És una mena de road-movie o diari de viatge filmat l’any 92 amb Gregory Shephard, un homenatge al cineasta Chris Marker. La música? Pascal Comelade, Tom Waits, Roy Orbison, Taj Mahal, Jackson Browne, Cowboy Junkies, Mozart, entre d’altres.

Double-Blind
(de Sophie Calle i Gregory Shephard)
1992, 75:58 min, color, so

5 comentaris:

sylvia ha dit...

...encara tinc pendent redescobrir aquesta artista i això que segueix sortint via Auster, Vila-Matas o per aquí... no pot ser :)

pd: molt bona idea aquesta de compartir els discos :D

Sergi ha dit...

Sylvia, jo la vaig descobrir a l'exposició...després vaig tenir la sorpresa de veure-la a la novela d'Auster i de saber del projecte amb el gran Vila-Matas...com sempre el temps es ínfim per poder assimilar tot el que volem, oi?
Gràcies pel tema dels discos. Tal com vaig dir als comentaris del primer, crec que em sembla fantàstic el que està succeint amb el Creative Commons i la música lliure...no faig altra cosa que donar-hi suport amb discos que em semblen interessants

enero ha dit...

molt bé, Sergi, ja està bé que recordis a artistes com aquesta que com diu Sylvia están pendents de redescobrir (a mí em passa el mateix)...he llegit una mica els seus comentaris del link que has posat i realment té uns criteris molt clars a l'hora que originals de plantejar la seva obra, considero que aix`és el que la fa tant coherent

Sergi ha dit...

redescobrir, gran paraula, enero, me l'hauré d'aplicar també en el cas de Sophie Calle, hi ha molt per aprendre!

PAYMON ha dit...

¡Ufff! ¡Interesante! A ver si me puedo cascar el documental esta noche...