21 de gener 2010

GIL SCOTT-HERON

Després de la decepció de no haver pogut veure'l de nou en directe, aquest cop en una petita sala de Barcelona, l'immens Gil Scott-Heron em dona una alegria en forma de nou disc. "I'm New Here" és la resposta d'un home de 70 anys als temps que corren, d'una forma privilegiada i lúcida, amb una base sonora fosca, arriscada, despullada d'artificis, concreta i alhora rica en matisos. Tant per les versions de Robert Johnson ("Me And The Devil") o Brooke Benton (espectacular "I'll Take Care Of You", que fa pocs anys va versionar també Mark Lanegan), com pels temes originals, el disc és una autèntica passada!!
Scott-Heron ens dona una nova lliçó, enlloc de mirar al passat, s'ha sabut envoltar de la gent adequada i ha sabut mirar el futur des del present, com aquells savis que sempre es guarden unes quantes lliçons.
Recomanable tant pels amants de la seva carrera, com pels fans de Burial o el trip-hop més incòmode.
Que ens duri molts anys més!!!



10 comentaris:

ana ha dit...

uuuuy! quantes entrades! m'haig de posar al dia amb L'obscura!
;D

Sergi ha dit...

jajaja, sense compromís, faltaria més...espero que t'agradin.

Tío Einar ha dit...

¡El disco es la bomba! llevo días que no escucho otra cosa...

Sergi ha dit...

Totalmente de acuerdo, una auténtica bomba!!

sylvia ha dit...

Ohhh...ha estat a Barcelona? :(

Supersonic-Man ha dit...

Lo vi de pasada y creí que se trataba de algún recopilatorio. Pues nada, a por él.

Sergi ha dit...

No no, el concert previst per l'estiu de l'any passat es va suspendre perque no el deixaven sortir dels ee.uu. Fa uns quants anys si que va venir i t'asseguro que és una experiència inoblidable

Sergi ha dit...

Super, vas a flipar con el disco, palabra!!

enero ha dit...

quina llàstima que s'hagués de suspendre el concert, tenia tantes ganes de veure'l !!...a veure si fa un segon intent i tenim més sort, perque jo encare que m'entero de ben poc quan el sento, la veritat és que em dona igual, és tota una experiència!!

Sergi ha dit...

Amb aquesta veu, segur que diu veritats!!