02 de febrer 2009

UNA IMATGE DE BELLESA

Fa molts anys, quan vaig veure aquesta fotografia de Greta Garbo, vaig quedar completament encisat per ella. La seva mirada, la forma com posava les seves mans sobre el seu cap, la seva bellesa infinita, hipnotitzant la meva ànima fins aconseguir que no pugui creure que la bellesa sigui quelcom subjectiu...no, no pot ser-ho.

Al cap dels anys, descobreixo que l’autor del “miracle” es deia Edward Steichen. Pels profans en la matèria, com jo, dir-vos que aquest fotògraf luxemburguès va començar dins l’anomenat corrent pictorialista on va assolir un gran prestigi.
Després de participar com a fotògraf a la primera guerra mundial (no ho poso en majúscules conscientment), comença a treballar com a fotògraf de moda en revistes com Vogue o Vanity Fair, cosa que serà molt criticada pels membres del corrent pictorialista.
També cal destacar-lo com a director de fotografia del MOMA.
La seva exposició itinerant “The Family Of Man”, ara establerta a Clervaux, Luxemburg, és fins ara l’exposició més vista a la història de la fotografia.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Magnific!! espera: MAGNÍFIC! (aquest si millor en majúscules!
;-)
I la Garbo, es pura bellesa!(tots d'acord!)

Sergi ha dit...

Si si...dones com la Garbo ja no n'hi han a l'Star system. Respecte a Steichen dir-te que m'ha costat horrors escollir quines fotos posar, n'hi han tantes!!

PAYMON ha dit...

Preciosas fotografías!!!

Sergi ha dit...

verdad, verdad...seguro que tu ya lo conocías!!

Lasillaescaleradechan ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Sergi ha dit...

Oh, és una llàstima que hagis suprimit el comentari, Chantal...de totes formes gràcies per passar-te per aquí ;)