24 de febrer 2009

INTERNET ARCHIVE

Si la filosofia d'internet. tal com molts la veiem, es pogués resumir en una sola pàgina l'escollida per un servidor seria Internet Archive. Qué hi trobem? de tot, de tot, és inabarcable...imatges, literatura, música en directe, segells discogràfics que operen des de la xarxa i tot des de la més absoluta llibertat, pots llegir, veure i escoltar, descarregar-t'ho lliurement i acabar boig per tanta oferta.
Jo ja he trobat curioses filmacions antigues, segells discogràfics força interessants, fins i tot una pàgina dedicada a la música dels Grateful Dead.
El funcionament és ben simple i respecte la música no tan sols pots escoltar i descarregar els discos sino que també els pots insertar en el teu blog.
M'agradaria compartir un tast (ínfim) del que hi podeu trobar. El disc que us proposo és un e.p. del grup Sepia Hours, del segell Sundays In Spring, i és diu "Five Thousand Steps".

Aquí el podeu escoltar:


I aquí el podeu descarregar

Us convido a capbussar-vos en aquest enorme racó de la xarxa i que perdeu l'oremus descobrint joia rera joia.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Per que desprès parlin (mal) d'internet! això, ja ho deus veure, és el futur de la meva profesió! Iniciatives i webs com aquests se sumen a la necessitat/voluntat de preservar la informació que es crea i genera a la zarza..i que és molt volátil! No sabem quanta d’aquesta información que avui veiem podrà estar accesible d’aquí 12-20 o 30 anys!
Alguns arxius i biblioteques es dedican des de fa un temps a aquesta feina “titànica”!!
visca la meva porfessioooo!
jaja!

Sergi ha dit...

Una santa, ets una santa!!!
La informació de la xarxa (o desinformació en molts casos)... s'ha de saber on es clica. El que em sembla més maravellós d'aquesta web i d'altres com European Film Treasures, és la quantitat de material que ja tenim al nostre abast i que fa uns anys era inviable ni tan sols disfrutar-lo.

Anònim ha dit...

esaasto!!!
por cierto...lo de la "zarza"...jajaja
no ha sido queriendo...jajaja...aun rio!
evidentment..la z esta molt a prop del x
jajaja!!!
pero..la zaza i la santa..tot plegat ha quedat de lo mes mistic
no?
una zarza ardiendooo!?
dejalo! malo...vale!
;-)

Sergi ha dit...

ja ho havia captat lo de la zarza, jajaja...