29 d’octubre 2009

WITCH HATS

No sé si el fet que es diguin barrets de bruixa desperta en mí l'ambient de castanyada i provoca que no pari d'escoltar-los, o senzillament que la primera cançó que penjo és brutal.
Witch Hats són un quartet australià de rock, amb certes reminiscències post-punk. De moment els hi he localitzat tres discos: l'últim es diu "Solarium down the causeway", gravat a California i del qual tan sols he escoltat "Check The Center", del 2008 és "Cellulite Soul" i del 2006 "Wound of a Little Horse".


Witch Hats - Check the Center

Witch Hats | MySpace Video


20 d’octubre 2009

SCOTT WALKER

Ajuda'm Scott, en aquests moments de ràbia i impotència.
T'escolto

(Dedicat a la personeta que m'aguanta)
"A Lover's Love":

12 d’octubre 2009

MARK ROTHKO


Despectivament he sentit a dir de Mark Rothko que només pintava colors, que no era capaç d'oferir res més enllà d'una discutida estética... En moments en que la buidor és plausible, l'obra de Rothko torna a mi amb gran força, s'instal·la en l'ànima i la regira; em fa sentir especial, fent-me veure on els altres no veuen, sentint-me una mica únic per fí, deixant de ser un número per integrar-me en un univers que avui, ja em permetreu, tan sols jo puc entendre.
Rothko va abandonar tota figuració per abordar el més complexe: l'essència (digueu-li pretenciós si voleu). Exigia una correcta exposició de la seva obra, fent col·locar seients a una distància concreta per a que l'observador "entrés" dins el quadre.
No sóc ningú per analitzar l'obra de Rothko més enllà de la meva pròpia experiencia com a observador de la mateixa, així que millor serà llegir-lo a ell mateix:

"Sólo estoy interesado en expresar las emociones humanas más elementales: tragedia, éxtasis, perdición... ¡Y si piensas que se manifiestan sólo como relaciones de color, entonces no has entendido nada!"

"El arte es una aventura hacia un mundo desconocido, que sólo pueden explorar quienes estén dispuestos a correr el riesgo"

"Y si he de depositar mi confianza en algún sitio, la otorgaría a la psique del observador sensible y libre de las convenciones del entendimiento. No tendría ninguna aprensión respecto al uso que este observador pudiera hacer de estas pinturas al servicio de las necesidades de su propio espíritu; porque, si hay necesidad y espíritu al mismo tiempo, seguro que habrá una auténtica transacción"

06 d’octubre 2009

LA MUNTANYA DE L'ÀNIMA

Ja fa temps que tinc ganes de parlar d'aquest monumental llibre de l'escriptor xinès Gao Xingjian.
La historia ens narra el viatge d'un home a través de la (per nosaltres) desconeguda Xina, obsessionat per trobar l'enigmàtica muntanya de l'ànima.
El que és una búsqueda del desconegut li serveix a l'autor per a mostrar milenaries tradicions, llegendes que semblaven perdudes, anècdotes, records, etc. Tot un mosaic que ens apropa la autèntica i inabastable Xina, sense defugir les referències a l'ordre politic actual, que es present constantment, per exemple en les rigides jerarquitzacions que se'ns mostren.
"La Muntanya de l'ànima" no és tan sols un viatge del protagonista en la búsqueda d'aquestes llegendes i tradicions, sino també ho és en l'ànima de l'esser humà, de la relació amb un mateix i amb els altres.
Us recomano fermament aquesta obra universal, una autèntica oda a la vida.

Entrevista amb Gao Xingjian i fragment del llibre

04 d’octubre 2009

TRES PROPOSTES DE CINE

Per no carregar l'entrada de propostes del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, poso els ulls sobre aquestes tres:

"The Imaginarium of Doctor Parnassus":


"Moon":


"9":


A part, "Enter the Void", "The Road", "Thirst", "Metropia" i moltes altres.