31 de març 2009

26 de març 2009

19 de març 2009

CALLEU!

Prou! La meva dignitat no em permet seguir escoltant tanta mentida, tantes bajanades....i que a sobre ho diguin com si tots fossim tontos. Veig les imatges de la càrrega policial d'avui a Barcelona contra els estudiants que protestaven pel pla Bolonya i m'entra un calfred, una indignació febril... em venen imatges d'altres èpoques. I escolto el cap de la policia, dient coses que m'indignen, perque només les pot dir una persona que creu que tots som imbècils i que no tenim ulls. I escolto el rector, vomito. I escolto l'Ernest Maragall, em poso les mans al cap. I escolto el Govern, això em representa? I escolto l'oposició, no tinc on agafar-me...Que callin! Calleu! Feu fàstic! Em repugneu!
(Consti que en aquesta entrada no vull valorar el pla Bolonya, ni si els estudiants que estaven tancats a la UB feien el que calia. Crec que la càrrega policial i les justificacions posteriors per part dels alts càrrecs és un fet que per si sol no es pot tolerar, independentment d'allò que ho provoqui).
Per si hi havia poc: Clica aquí (el link corresponia a una noticia que apareixia a El Periódico de Catalunya, sorprenentment ja no la trobo...).

Vull dedicar aquesta entrada a tots aquells que son víctimes dels abusos del poder.
"Kronos Quartet - Lux Aeterna":

11 de març 2009

ERICA IL CANE


Gràcies al meu amic Miki he descobert la interessant obra d'Erica Il Cane. Entre el que és grotesc i enigmàtic, un cert aire retro, animals i esquelets, tot plegat crea un imaginari que no deixa pas indiferent a qui el contempla.


Artista multidisciplinar, Erica no tan sols es dedica a la pintura i a les il·lustracions, també es mou en el terreny del vídeo, escultura i instal·lació. De fet buscant videos seus vaig anar a parar a aquest "Il Galeone" que va fer pel grup de Milà Ronin, una altra descoberta fantàstica i que us animo a descobrir

09 de març 2009

JACASZEK


Músic nascut a Polonia l'any 1972, Jacaszek va crear un disc l'any passat que va ser d'impacte immediat: "Treny" (Miasmah Records). La seva música clàssica, a la manera d'Arvo Pärt, Satie o Max Richter, està recolzada amb subtils elements electonics i sense ús de samplers.
A part de "Treny" ha editat en solitari "Lo-Fi Stories" i "LEM konzept"
La seva és una de les músiques més boniques que podreu trobar avui en dia, creieu-me!

"Zal":

04 de març 2009

HIPOCRESIA


La hipocresia del primer món en forma de noticia. Si el que s'explica és tal com s'explica , aleshores crec que sobren comentaris, que cadascú tregui les seves pròpies conclusions. Jo de moment us animaria a que piratejeu aquesta pel·lícula tant com pogueu, que no us gasteu un duro en ella, que la compreu als immigrants del top-manta que malviuen buscant un somni.
Raó: aquí.

03 de març 2009

LA QUESTION HUMAINE

Aquesta pel·lícula de Nicolas Klotz em va deixar profundament impressionat. Transcriuré una ressenya que crec molt acurada:

"La cuestión humana, del director francés Nicolas Klotz (Paria, La Herida) tiene muchas semejanzas y contrastes con películas de la misma calaña como: Recursos humanos, del reciente ganador de la Palma de Oro en Cannes, Laurent Cantet, La corporación de Costa-Gavras o El método de Marcelo Piñeyro, pero no cabe la menor duda de que esta va mucho mas allá, con un desarrollo argumental tan impactante como perturbador.

El film estructurado en formato de thriller psicológico narra el punto de vista Simon Kessler, (Mathieu Amalric) un psicólogo contratado por la filial francesa de una multinacional petroquímica de origen alemán para liderar el departamento de recursos humanos .Su trabajo consistirá en afinar los criterios de selección de personal, reducir el personal ineficiente, y llevar hasta sus límites a los cargos ejecutivos para reconducir su energía hacia el centro del aparato productivo. Simon desarrolla siniestros juegos de rol y raves empresariales, en las que los jóvenes mandamás de la empresa, empujados hasta el agotamiento, son observados y evaluados según criterios de rendimiento. Este es el mundo, oscuro, impávido y alucinógeno que pone en escena Klotz, adentrándonos en un laberinto ambiguo, a través de pasillos impersonales, oficinas vidriadas, y noches electrónicas con cuerpos encorbatados. La inmersión es fuerte, y la trama desvía como un narcótico eficaz.
La realización, por momentos, evoca algunos pasajes del nazismo como una justificación de las conductas excluyentes actuales que pasan desapercibidas y son aceptadas de manera acrítica por la gente y que para el director tienen una relación de "causa y efecto". El modo en que Klotz compara los idiomas fríos, técnicos, de los informes nazis y los manuales laborales de las grandes corporaciones dejan al espectador sorprendentemente mudo.

La cuestión humana es una película sobre el lenguaje, sobre sus trampas, sobre el poder indirecto para ocultar las atrocidades cometidas por el totalitarismo capitalista. El film emana constantemente una atmósfera de conjuro y satanismo en una estética que inmortaliza al cine clásico alemán como un símbolo de un lenguaje visual propio de la estigmatización.

Sin duda la película de Klotz no es una historia factible de desentrañar, son casi 2 horas y 20 minutos de metraje de un mundo tan fuerte como afable, una trama tan intrépida como inquieta, tan inteligente en su construcción dramática como contradictoria en su forma. Una gran película que vale la pena ver." (Juan Pablo Russo. www.escribiendocine.com.ar)