27 de febrer 2009

HAUSCHKA

El de Hauschka va ser un dels discos més bonics de l'any passat. Es titula "Ferndorf" i el podem situar al costat d'altres de compositors clàssics contemporanis, com Goldmund, Nico Muhly o el mateix Max Richter.

Hauschka és el pseudònim de Volker Bertelmann, compositor i pianista alemany que treballa en la tècnica del piano preparat a la manera de John Cage. Ara acaba de treure un E.P. titulat "Snowflakes and Carwrecks".
El podeu escoltar en aquest maravellós video en tres parts realitzat per Overture, on trobem els temes "Eltern", "Heimat" i "Freibad" del seu disc "Ferndorf".

"Eltern":


"Heimat":


"Freibad":

24 de febrer 2009

INTERNET ARCHIVE

Si la filosofia d'internet. tal com molts la veiem, es pogués resumir en una sola pàgina l'escollida per un servidor seria Internet Archive. Qué hi trobem? de tot, de tot, és inabarcable...imatges, literatura, música en directe, segells discogràfics que operen des de la xarxa i tot des de la més absoluta llibertat, pots llegir, veure i escoltar, descarregar-t'ho lliurement i acabar boig per tanta oferta.
Jo ja he trobat curioses filmacions antigues, segells discogràfics força interessants, fins i tot una pàgina dedicada a la música dels Grateful Dead.
El funcionament és ben simple i respecte la música no tan sols pots escoltar i descarregar els discos sino que també els pots insertar en el teu blog.
M'agradaria compartir un tast (ínfim) del que hi podeu trobar. El disc que us proposo és un e.p. del grup Sepia Hours, del segell Sundays In Spring, i és diu "Five Thousand Steps".

Aquí el podeu escoltar:


I aquí el podeu descarregar

Us convido a capbussar-vos en aquest enorme racó de la xarxa i que perdeu l'oremus descobrint joia rera joia.

19 de febrer 2009

ÆON

Dedicat a tots aquells que malgrat voler no podran veure Antony and The Johnsons al Palau de la Música.

02 de febrer 2009

SOAP & SKIN

Fa poc he pogut escoltar "Lovetune For Vacuum" i m'he quedat completament maravellat. Es tracta d'un disc de l'austríaca Anja Plaschg, que amb 18 anyets i sota el nom de Soap & Skin ens ha donat un dels discos més fascinants que podrem escoltar en el 2009, no en tinc cap dubte.
Desconec si anteriorment aquesta extraordinaria dona havia editat res. Si és així i algú ho sap, que m'ho digui, si us plau.
Com és la seva música? Térbola, fosca, lírica, t'abraça i et fa mal, et dona aire i te'l treu, un contrast de llums negres i ombres blanques, violí, piano, electrònica, gens pretenciós, contingut i grandilocuent alhora. Ara que hi penso, potser és millor que ho escoltis tú:

"The Sun":

UNA IMATGE DE BELLESA

Fa molts anys, quan vaig veure aquesta fotografia de Greta Garbo, vaig quedar completament encisat per ella. La seva mirada, la forma com posava les seves mans sobre el seu cap, la seva bellesa infinita, hipnotitzant la meva ànima fins aconseguir que no pugui creure que la bellesa sigui quelcom subjectiu...no, no pot ser-ho.

Al cap dels anys, descobreixo que l’autor del “miracle” es deia Edward Steichen. Pels profans en la matèria, com jo, dir-vos que aquest fotògraf luxemburguès va començar dins l’anomenat corrent pictorialista on va assolir un gran prestigi.
Després de participar com a fotògraf a la primera guerra mundial (no ho poso en majúscules conscientment), comença a treballar com a fotògraf de moda en revistes com Vogue o Vanity Fair, cosa que serà molt criticada pels membres del corrent pictorialista.
També cal destacar-lo com a director de fotografia del MOMA.
La seva exposició itinerant “The Family Of Man”, ara establerta a Clervaux, Luxemburg, és fins ara l’exposició més vista a la història de la fotografia.